Donanım Devre Tasarım Teknikleri ve Ürün Geliştirme Yöntemleri Sertifika Programı

Eğitim Başlangıç Tarihi 15 Haziran 2021 Salı
Eğitim Süresi 10 Hafta (40 Saat)
Program Dili Türkçe
Eğitimin Ücreti 250 TL + KDV
Eğitim Saatleri Salı-Perşembe (20.00-22.00)
Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır...

Program, İKÜ öğrencileri için hazırlanmıştır.

Programın Amacı

Bu sertifika programının amacı; mühendislerin ve mühendis adaylarının, donanım ar-ge ve donanım tasarım alanlarında proje geliştirme becerilerini arttırarak sahada daha verimli ve hızlı çözümler sunabilmeleri sağlamaktır. Program hedefi, temel bilgi eksiklerini kapatıp saha ihtiyaçlarına cevap verebilecek ar-ge proje geliştirme becerileri kazandırmaktır.

Kimler Katılmalı

Sertifika programına kimler katılabilir: üniversitelerin elektrik-elektronik, mekatronik, biyomedikal, kontrol-otomasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri veya ilgili bölümlerden mezun olmuş ve Ar-Ge departmanlarında çalışan ya da kendini donanım tasarımı alanında geliştirmek isteyen mühendisler.

Öğrenim Çıktıları:

Sertifika programına katılanlar;

• Ar-Ge projelerinde, donanım tasarımı ya da yönetiminde doğru bir bakış açısıyla karar verebilecek altyapıya sahip olur.
  • Endüstriyel sistemler için donanım tasarımında temel ve ileri düzey tasarım teknikleri konusunda bilgi sahibi olur.
  • Veri sayfaları (datasheets), uygulama notları (application notes) ve referans tasarımlar (reference designs) inceleme/araştırma yapabilir, elde ettiği verileri doğru şekilde yorumlar ve gerektiğinde üzerlerinde modifikasyonlar yaparak kendi tasarımına uygunlaştırmalar yapabilir.
  • Tasarım için en doğru topoloji, komponent ve fiyat performans karşılaştırması yaparak optimum çözümü sunabilir.
  • Endüstriyel sistem projelerinde donanım tasarımı teorik ve pratik Ar-Ge faaliyetleri konularında uygulama pratiği kazanır.

Neden Kayıt Olmalısın?

• Donanım Ar-Ge faaliyetlerinde kendini geliştirmek istiyorsan.
  • Proje çalışmalarında fikir sunmak, çözüm üretmek ve ürün geliştirme becerilerini arttırmak istiyorsan.
  • Tasarım ve uygulama pratiği konularında eksiklerini kapatmak, mevcut bilgilerini pekiştirmek ve yeni bilgiler öğrenmek istiyorsan.

Dr.Cenk Dinçbakır
Öğretim Görevlisi & Ar-Ge Direktörü
cenk dinçbakır

1.    (4 saat) Proje adımları nelerdir, proje içeriği nasıl hazırlanır?
2.    (4 saat) Proje için doğru komponent seçimi ve temini nasıl yapılır?
3.    (4 saat) Anahtarlama ve sürme teknikleri nelerdir?
4.    (4 saat) İzole ve İzole olmayan güç kaynakları farkları ve tasarım kriterleri nelerdir?
5.    (4 saat) Endüstriyel tasarımda OPAMP ve INAMP seçim ve tasarım kriterleri nelerdir?
6.    (4 saat) Cosfi (güç faktörü) kavramı neden önemlidir?
7.    (4 saat) Endüstriyel ölçme uygulamaları nasıl yapılır?
8.    (4 saat) Sensör (Transducer/Transmitter) çeşitleri ve uygulamaları nelerdir?
9.    (4 saat) İzole ve izole olmayan (I/O) giriş/çıkış modülleri nasıl tasarlanır?
10.    (4 saat) Cihazların IP Koruma ve belgelendirmesi konularında önemli kriterler nelerdir?
Öğr. Gör. Dr. Cenk Dinçbakır
E-Posta c.dincbakir@iku.edu.tr