Tasarım Odaklı Düşünce İle Özel Okullara Yönelik Çözümlerimiz

İKÜSEM Tasarım-Odaklı-Düşünce-İle-Özel-Okullara-Yönelik-ÇözümlerimizProgramın Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÜSEM) bu program çerçevesinde, nasıl etkin bir zümre lideri, okul müdürü, bölüm başkanı, akademik müdür yardımcısı, eğitim koordinatörü, öğretmen ve okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğretmen ve yöneticileri olabileceğinizi ve bu önemli rolün gerektirdiği görevleri nasıl yerine getirebileceğinizi amaçlamaktadır.

Program İçeriği

• İlkokul 1-4 Müfredatında Konsept Temelli Tasarım
  • K-12 Düzeyinde Geriye Dönük Tasarım Yoluyla Anlama ve Tasarım Odaklı Düşünme Teknikleri ile Müfredat Geliştirme ve Haritalama
  • Öğretmen ve Yönetici Seçiminde Değerlendirme Merkezli Uygulamalar
  • Öğretmen ve Yönetici Performans Yüzleşme Kültürü ve Profesyonel Gelişim Odaklı Kullanımı
  • Sınıf İçi Öğretmenlerin Gözleminde Yeni Bir Yaklaşım (Çok Kaynaklı-Gelişim Odaklı-Profesyonel Portfolyolar)
  • K-12 1-8 Düzeyinde Öğrenme İçin Ölçme
  • Sınıf İçi Ölçme Araçlarının Geliştirilmesi ve Kullanımı
  • Öğretimde Performans İçin Koçluk
  • Özel Okullarda Zümre ve Bölümlerin Yönetim ve Organizasyonu
  • Özel Okullarda Müdür ve Müdür Yardımcıları İçin Profesyonel Uygulamaları Geliştirme Programı
  • Sınıf Yönetimine Yeni Bir Bakış Açısı: Sınıfta Ustalaşmak!
  • Farklılaştırılmış Öğretimde 2017 Temaları ve Uygulamaları “Hiçbir çocuk geride kalmasın!”
  • Özel Okullarda ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi

Programa Kimler Katılabilir?

• Bölüm Başkanları
  • Zümre Liderleri
  • Okul Müdürleri
  • Akademik Müdür Yardımcıları
  • Öğretmenler
  • Eğitim Uzmanları

Not: Eğitim tasarımının kullanılma hakkı, İstanbul Kültür Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Zafer Erkoç‘a aittir. Yazılı izin alınmadan kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz, hiçbir şekilde kopya edilemez, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.

Eğitmen: Öğr. Gör. Zafer Erkoç

Detaylı bilgi İçin; ikusem@iku.edu.tr‘ye mail atabilir ya da (212) 498 47 31’i arayabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: Çar, 06/27/2018 - 20:48