Uygulamalı Ar-Ge Proje Dosyası Hazırlama Teknikleri Sertifika Programı

Eğitim Başlangıç Tarihi 19 Haziran 2021
Eğitim Süresi 10 Hafta (40 Saat)
Program Dili Türkçe
Eğitimin Ücreti 250 TL + KDV
Eğitim Saatleri Cumartesi - Pazar (16.00-18.00)
Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır...

Program, İKÜ öğrencileri için hazırlanmıştır.

Programın Amacı

Bu sertifika programının amacı; mühendislerin ve mühendis adaylarının, girişimcilik, ar-ge ve inovasyon, endüstriyel uygulama, üretim ve iş geliştirme gibi alanlarda, KOSGEB ve TÜBİTAK ya da kurum içi proje dosyası hazırlama becerileri kazandırmaktır. Programı tamamlayan katılımcılar, proje üretme, proje süreçleri, fizibilite çalışması, proje geliştirme, raporlama ve proje savunması yapabilme konularında uygulamalı olarak pratik yapma fırsatı bulacaklar ve kazandıkları deneyim ile daha güçlü projeler ve daha etkili sunumlar yapabileceklerdir.

Kimler Katılabilir

Üniversitelerin elektrik-elektronik, mekatronik, biyomedikal, kontrol-otomasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri veya ilgili bölümlerden mezun olmuş ve proje/ar-ge departmanlarında çalışan ya da kendini proje dokümantasyonu alanda geliştirmek isteyen mühendisler.

Öğrenim Çıktıları:

Sertifika programına katılanlar;

• Girişimcilik, ar-ge-inovasyon ve endüstriyel uygulama proje geliştirme ve ticarileştirme konusunda bilgi sahibi olur.
  • Uygulamalı olarak, proje fizibilite, tasarım, revizyon aşamaları ve dokümantasyonu yapma becerileri kazanır.
  • Endüstriyel bir projenin uygun yöntemler kullanılarak raporlanması ve sunulması alanlarında kendini geliştirir.

Neden Kayıt Olmalısın?

• Bir fikri, projeye dönüştürme süreç ve aşamalarını öğrenmek istiyorsan.
  • Ar-Ge projelerinin dokümantasyon ve sunum yöntemlerini uygulamalı deneyimlemek istiyorsan.
  • Kurum içi ve dışı proje dokümantasyon becerilerini geliştirmek istiyorsan.
Dr.Cenk Dinçbakır
Öğretim Görevlisi & Ar-Ge Direktörü
cenk dinçbakır

1.    (4 saat) Girişimcilik, ar-ge-inovasyon ve endüstriyel uygulama alanlarında ne gibi fırsatlar vardır, nasıl fırsat yaratılır?
2.    (4 saat) Her fikir bir proje midir, doğru projeye nasıl karar verilir?
3.    (4 saat) Proje geliştirme ve üretim ve doğrulama süreçleri nelerdir?
4.    (4 saat) Projenin adı, amacı ve kapsamının belirlemesi en doğru ve etkili şekilde nasıl yapılır?
5.    (4 saat) Proje için fizibilite çalışması nasıl yapılır?
6.    (4 saat) Projede uygulanacak yöntem ve uygulamalar nasıl belirlenir?
7.    (4 saat) Proje için en uygun ön çalışma, tasarım ve revizyon adımları nelerdir?
8.    (4 saat) Proje iş-zaman çizelgesi ve personel görev tanımları nasıl yapılır?
9.    (4 saat) Proje için uygun teçhizat, hizmet alımları ve giderler nasıl belirlenir, maliyet raporları nasıl oluşturulur?
10.    (4 saat) Etkili proje savunması nasıl yapılır, proje için dönemlik inceleme raporları ve sunumları nasıl hazırlanır?
Öğr. Gör. Dr. Cenk Dinçbakır
E-Posta c.dincbakir@iku.edu.tr